Over ons

We willen mooie routes uitzetten om mensen te motiveren te gaan wandelen. 
De wandelvereniging is begonnen in 1987 omdat men vaker wilde wandelen dan alleen tijdens de wandelvierdaagse. De daaropvolgende aspergetocht en de winterwandeling beviel zo goed dat er sindsdien meer nieuwe wandelingen zijn georganiseerd. Voor leden en niet-leden.

Hoe doe je mee?

Je houdt de wandeldata op de website in de gaten. Je meldt jezelf bij de start en schrijft je in voor de wandeling van die dag. Je bekijkt de route en gaat lekker wandelen. Na afloop meld je je even af. 
De route wordt aangegeven met bordjes en linten. Lekker duidelijk. 
Er zijn verschillende afstanden. 

Kosten voor niet-leden

Niet-leden van Wandelvrienden Roerdal '87 of FLOW, zijn ook van harte uitgenodigd om mee te wandelen. Dat kost je €2,50. 
De Zomer Avond Wandelingen kosten maar €1,50 per wandeling. 
Maar je kunt natuurlijk ook lid worden.

Lidmaatschap

De contributie bedraagt per jaar:
Leden 0 t/m 6 jaar:   € 3,00
Leden 6 t/m 16 jaar:  € 8,50
Leden vanaf 16 jaar:  € 18,00
De bedragen worden ieder jaar op de ALV (algemene ledenvergadering) opnieuw vast gesteld.

Als lid krijg je een overzicht van alle wandelingen die zijn georganiseerd door Wandelvrienden Roerdal ’87. Locatie en tijdstip zijn aangegeven.

Extra’s
Omdat je lid bent van onze vereniging kun je met korting wandelen bij andere wandelgroepen die ook aangesloten zijn bij FLOW. Zo kom je nog ’s ergens.
Lees meer over FLOW hieronder.

Maar er is meer
Tijdens de eerste 4 Zomer Avond Wandelingen kunt u in één keer 10 Zomer Avond Wandelingen afrekenen. Dat kost je dan geen €15 maar €10 voor dat seizoen. (Dit geldt ook voor niet leden.)

Busreizen
Onze vereniging organiseert ook busreizen naar wandelingen elders in het land, België en Duitsland. Je kunt deelnemen tegen een vergoeding van € 5 p/p. Dit is voor de startkaart en 3 consumptiebonnen.
Jaarlijks zijn er bijzondere uitjes met de bus, zoals naar de Floriade of een dinershow. De kosten van deelname zijn variabel.

Voor actieve leden
Het lidmaatschap houdt ook in dat je hulp biedt bij het organiseren van onze activiteiten als hier om gevraagd wordt.
Voor de leden die mee geholpen hebben bij de organisatie van de wandelingen wordt ieder jaar een feestavond gehouden.
 
FLOW
We zijn aangesloten bij FLOW, Federatie Limburgse Onafhankelijke Wandelverenigingen. Een coöperatieve wandelfederatie die de wandelsport bevordert. De FLOW geeft jaarlijks een brochure uit waar de wandelingen instaan van de bij de FLOW aangesloten verenigingen. Ook verzorgen zij een overzicht van wandelingen georganiseerd door alle wandelverenigingen in Limburg. Deze informatie is te vinden op hun eigen website en app.
Als lid van Wandelvrienden Roerdal ’87 krijg je een ledenpas van FLOW waarmee je korting krijgt bij de bij hen aangesloten wandelverenigingen.

ALV
Tijdens de jaarlijkse ALV (algemene ledenvergadering) draagt het bestuur (financiële) verantwoording af over het voorgaande jaar. Het contributiebedrag voor komend jaar worden opnieuw vastgesteld.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden als lid middels een mail aan het secretariaat.
Afmelden doe je door een bericht te sturen naar dit zelfde adres.